7. Waarom is het belangrijk om de verschillende bedelingen te kennen?

U kunt zich afvragen waarom het zo belangrijk is om de verschillende bedelingen te kennen? Zoals wij hierboven zagen, zelfs in de relatief eenvoudige zaak van wat wij zouden eten eiste God verschillende dingen in verschillende tijden. God zal Zijn programma voor vandaag niet veranderen om ons tegemoet te komen, dus het is onze verantwoordelijkheid om te leren wat God van ons verwacht in de tegenwoordige bedeling. Overdenk:

Markus 16:17,18

17 En degenen die geloofd zullen hebben, zullen deze tekenen volgen: in Mijn Naam zullen zij duivelen uitwerpen; met nieuwe tongen zullen zij spreken;
18 Slangen zullen zij opnemen; en al is het, dat zij iets dodelijks zullen drinken, dat zal hun niet schaden; op kranken zullen zij de handen leggen, en zij zullen gezond worden.

Het is gevaarlijk voor ons om slangen op te pakken vandaag, hoewel het niet gevaarlijk was voor de apostelen tot wie Christus sprak in Markus 16:18. Dit komt omdat Christus’ belofte om slangen op te kunnen pakken aan hen was gegeven en niet aan ons, dus wij zullen falen als wij proberen om deze belofte te claimen.

Daarom is recht snijden zo belangrijk. Om God doeltreffend te kunnen dienen, is het nodig dat wij weten wat God vandaag doet en wat Hij van ons vereist.

Leave a comment